Etter at nye transportmidler revolusjonerte måten vi ser verden på, har planeten blitt mindre. Det er utrolig lett å komme seg fra ett kontinent til et annet. Med flere muligheter kommer nye interresser. Nå trenger man ikke spare i årevis for å dra på en månedstur rundt i et fremmed land. Det holder med å kjøpe biletter over en langhelg og unnslippe sin tilværelse i noen dager.

wine-houseFrankrike er aldri langt unna. Billige biletter til utallige byer og landsbyer gjør Frankrike til et populært sted å dra på korte ferier. Tre-fire dager på en vingård ved den magiske regionen Bordeaux sør-vest i landet er en uforglemmelig opplevelse. Vinprøving, osteprøving, konjakk, calvados – you name it, det finnes i Frankrikes forskjellige regioner. Man kan bli med på jakt etter trøfler, eller bli hjemme på gården og føle seg som en prins mens hovmesteren får enhver drøm til å gå i oppfyllelse. Prøvingsreiser blir mer og mer populære. Vanlige reiser føles kjedelig etter at man har vært på en prøvingsreise.

Når man drar på en prøvingsreise har man et mål, et mission. Man får en helt annen følelse i kroppen og har helt andre historier å fortelle når man kommer hjem. Ta en tur, du vil aldri glemme smaken av vin når det kommer rett fra tønna. Du vil aldri glemme lukten av blåost som blir skjært opp for første gang.